sâmbătă, 25 august 2012

Plajele din Zakynthos

Trebuie sa inotati in apele de smarand din insula Zakynthos. Insula Zakynthos este a treia insula ca marime din lantul insulelor ionice. Aceasta insula este o insula turistica populara care are dezvoltata toata infrastructura necesare pentru turism. Venetienii au denumit insula Zakynthos cu apelativul “Fiore di Levante” (floarea estului), acest lucru se datoreaza frumusetii sale spectaculoase.

Cea mai importanta caracteristica a insulei Zakynthos este reprezentata de frumusetea plajelor sale insorite. Apele calde si cristaline de culoarea smaraldului te fac sa te simti ca in paradis. Gasiti barci care pleaca din capitala insulei Argostoli, cu care puteti face inconjorul insulei si admira frumusetile plajelor isolate si insulitelor din apropiere. Statiunile cele mai dezvoltate din Zakynthos se gasesc amplasate in partea de est si sud a insulei, in timp ce in partea de nord se gasesc cateva plaje mai isolate unde va puteti bucura de multa liniste.

Cea mai cunoscuta plaje din Zakynthos este plaja “Navagio” (Naufragiu). Ea a primit numele de la un vas vechi, ruginit, care se gaseste pe coasta. Acest vas a naufragiat aici in anul 1983. Numele oficial al acestei plaje este Saint George (Sfantul Gheorghe). Aceasta plaja este situate in partea de est a insulei. O alta plaja frumoasa din Zakynthos este Tsilivi. Aceasta plaja este amenajata pentru sporturile nautice. In zona plajei Tsivili se gasesc numeroase baruri, cluburi, restaurante, magazine de suveniruri si multe hoteluri. Tot in apropiere de Tsilivi se gaseste si plaja Argassi care este de asemeni dezvoltata pentru sporturi nautice.